Wie is Kitty?

In 2001 studeerde ik af als licentiate Orthopedagogiek aan de KULeuven. Na een aantal jaren in het werkveld startte ik in 2005 met het postgraduaat in de relatie-, gezins- en systeempsychotherapie, eveneens aan de KULeuven. Sinds 2008 houd ik mijn eigen praktijk, voor koppels, individuele jongeren en volwassenen, en af en toe gezinnen. 
Ik heb mijn therapeutisch werk vele jaren gecombineerd met mijn job in de bijzondere jeugdzorg, waar ik jarenlang werkte met jongeren in problematische opvoedingssituaties en hun gezin.
In 2015 kwam ik terecht bij OLO-Rotonde vzw in Brasschaat, waar ik naast mijn job als therapeut, werkte als inhoudelijk verantwoordelijk voor de afdeling dagbesteding voor mensen met een beperking.
Doorheen de jaren groeide mijn passie voor de liefde én voor het vak en dat bracht me op het vlak van relatietherapie bij EFT of Emotionally Focused Therapy. EFT is een model voor relatietherapie dat liefde en emoties centraal stelt. De therapie streeft naar een verbeterde emotionele omgang en verbinding binnen het koppel. Het is een erg dankbare manier om aan relatietherapie te doen. 
Daarnaast heb ik me de laatste jaren verdiept in rouwprocessen en verlieservaringen in diverse contexten, een thema dat me ook nauw aan het hart ligt. Ik volgde onder meer de jaaropleiding “Systemisch werken met rouw en verlies” bij Context, te Leuven. 

Naast psychotherapie, bied ik sinds kort ook systemische supervisie aan, zowel aan individuele hulpverleners als aan teams.Dr. Kitty Van Der Smissen

Kitty Van Der Smissen

Eligius Van Den Akerplein 15
2320 Hoogstraten
Tel: 0496/780480